
GDL programı, okuduğunuz bölümün diplomasını hukuk eğitimine dönüştürme üzerine tasarlanmıştır. Hukuk dışında başka bir bölümden lisans derecesini tamamladıysanız ve Hukuk eğitimi almak istiyorsanız bu programı kullanabiliyorsunuz. Program size, lisans eğitiminizden sonra hukuk eğitimine geçiş yapmanıza imkan sağlıyor. Program modüler bir yapıya sahip bir program olduğu için program içeriğindeki tüm eğitim aşamalarını tamamlamanız gerekiyor.
Program, kendi içerisinde iki adet içeriğe sahip GDL yani Graduate Diploma in Law olarak geçen, tam zamanlı ; bunun yanısıra PGDL yani Part Graduate in Law olarak geçen ise yarı zamanlı bir programdır. Başvurular İngiltere Galler Hukuk Cemiyeti tarafından oluşturulur. Kabuller, Hukuk Cemiyeti merkezi başvuru kurulu aracılığı ile yapılır.
1977’de, eski Inns of Court School of Law (şimdi City, University of London ile birleşti ) İngiltere ve Galler’de türünün ilk örneği olan GDL / PGDL / CPE programını başlattı. Program İngiltere’de yer alıyor. (Detaylı bilgiler Wikipedia’da yer almaktadır.)
GDL / PGDL, özel kurumlar veya üniversiteler aracılığıyla oluşturulmuş bir kurstur. En büyük kurs sağlayıcıları, BPP Law School, City Law School and The University of Law dır.
GDL / PGDL da diğer bir çok İngiliz Üniversiteleri tarafından sunulmaktadır. Bunlar :
Cardiff University, University of East Anglia, Keele University, University of Sheffield, University of Sussex, Swansea University, Birmingham City University, Manchester Metropolitan University, London Metropolitan University, University of Westminster, Middlesex University, De Montfort University, University of East London, Nottingham Trent University , Oxford Brookes University.
18 ay süren bu programı alıp CPE adlı sınavı geçip bölümünüzü hukuk eğitimine dönüştürebiliyorsunuz.
Program içerikleri ve detayları için bulduğum bir linki ekleyeceğim.
https://www.findamasters.com/advice/finding/graduate-diploma-in-law-gdl-guide.aspx
Bu linkte bir çok detaydan bahsetmiş. Siz tabi ki sadece bununla sınırlı kalmayıp bıraktığım üniversitelerin web sayfalarında içeriklere de göz atın. Araştırma yapmanın sınırı asla yoktur. Benimkisi burada sadece fikir vermek. Bu yüzden aracılık benden, devamı sizden.
Umarım işinize yarayacak bilgiler bulmuşsunuzdur. Okuduğunuz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim…